Specialist in elk type behang

De keuze voor welke type behangsoort u gaat is niet snel gemaakt. Behang is te verkrijgen in veel verschillende soorten. Al deze soorten behang hebben hun eigen kenmerken, voordelen en nadelen. Het is vooral van belang dat je kiest voor het soort behang dat het beste bij jouw wensen en jouw woning aansluit. Hieronder worden enkele soorten behang besproken met daarbij hun unieke eigenschappen. Zo heb je alvast een idee wat er allemaal te koop is. Heb je vragen of wil je een persoonlijk advies? Vraag het één van onze specialisten.

Maak een afspraak

Onze Behangsoorten

Foto behang

Eigenschappen:
UV bestendig, eigen ontwerp

Geschikt voor:
Woonkamer, slaapkamer, kantoor

Foto behang

De ideale manier om je interieur een originele twist te geven is door gebruik te maken van fotobehang. Fotobehang wordt gemaakt van speciaal papier dat bedrukt wordt met een UV bestendige inkt. Het is te verkrijgen in ontzettend veel verschillende prints maar het is natuurlijk ook mogelijk om je muren te behangen met een foto die je zelf gemaakt hebt. Zo kun je elke dag genieten van alle mooie herinneringen die je hebt aan een bepaalde gebeurtenis

Textiel behang

Eigenschappen:
Exclusieve uitstraling

Geschikt voor:
Woonkamer, slaapkamer, kantoor

Textiel behang

Textielbehang bestaat uit natuurlijke of synthetische vezels waardoor het behang een exclusieve uitstraling krijgt. Je kunt gemakkelijk een bijzondere en warme sfeer creëren. Een nadeel van deze fantastische uitstraling is het kostenplaatje. Textielbehang is namelijk behoorlijk geprijsd. Een ander nadeel van textielbehang is dat het stof aantrekt. Wanneer je last hebt van een stofallergie is het dus erg verstandig om een andere behangsoort dan textielbehang uit te kiezen.

Glasvezel behang

Eigenschappen:
Makkelijk overschilderbaar

Geschikt voor:
Woonkamer, slaapkamer, kantoor

Glasvezel behang

De laatste jaren is glasvezelbehang zeer populair. Deze behangsoort is gemaakt van fijne glasvezels daar waar normale soorten behang vaak gemaakt worden van papier. De glasvezels worden op een speciale manier verweven. Vervolgens worden ze geperst net zo lang tot er een enorm fijn en heel erg sterk gaas ontstaat. Glasvezelbehang is maar in één kleur leverbaar en dat is neutraal wit, maar glasvezelbehang is gemakkelijk over te schilderen met latexverf. Je kunt dus uiteindelijk een unieke en warme uitstraling creëren die voldoet aan je eigen wensen.

Acryl behang

Eigenschappen:
Mooie structuur, Duurzaam

Geschikt voor:
Woonkamer, slaapkamer, kantoor

Acryl behang

Acrylbehang is behang waarbij gebruik is gemaakt van acrylaatverf. Het is mogelijk om reliëf aan te brengen met deze acrylaatverf. Het voordeel hiervan is dat het behang minder snel zal verkleuren. Een bijkomend voordeel van acrylbehang is dat het milieuvriendelijk is. Acrylbehang is in vergelijking met vinylbehang en textielbehang stukken beter voor het milieu. Behang je de muren in je huis met acrylbehang dan ben je dus groen bezig.

Vinyl behang

Eigenschappen:
Stevig en spatbestendig

Geschikt voor:
Badkamer, keuken, woonkamer, slaapkamer

Vinyl behang

Vinylbehang bestaat geheel of deels uit vinyl, bestaat het deels uit vinyl dan betreft het de toplaag. Een zeer groot voordeel van deze behangsoort is dat het spatbestendig is en eenvoudig schoongemaakt kan worden. Vinylbehang is om die reden dan ook zeer geschikt om bijvoorbeeld de badkamer of keuken mee te decoreren. Vinylbehang is steviger en gaat langer mee dan papierbehang.

Renovlies

Eigenschappen:
Licht en toch erg stevig

Geschikt voor:
Woonkamer, slaapkamer, kantoor

Renovlies

Tegenwoordig is vliesbehang het alternatief voor klassiek behang. De stof van vliesbehang is licht en toch erg stevig. Vooral bij verbouwers en schilders is het erg geliefd. Vliesbehang kan zonder het in te lijmen en zonder wachttijd worden aangebracht. Het is behang met een toplaag van papier of vinyl. De onderlaag van vliesbehang is van vlies gemaakt. Op vliesbehang kan – wanneer je dat graag wilt – een andere vorm van wandbedekking worden aangebracht, zoals het al eerder genoemde behang of verf.

Papierbehang

Eigenschappen:
Heldere kleuren, ruime keuze

Geschikt voor:
Slaapkamers, kinderkamer, kantoor

Papierbehang

Papierbehang is een veelgebruikte behangsoort. Dit komt mede doordat het een goedkopere soort behang is. Zoals de naam al zegt, is het behang gemaakt van papier en het staat garant voor mooie en heldere kleuren. Het enige nadeel van papierbehang is dat het niet heel erg slijtvast is. Je kunt het daarom het beste in kinderkamers en slaapkamers gebruiken. Wat ook ideaal is aan papierbehang is dat het verkrijgbaar is in veel verschillende stijlen en structuren.

Offerte aanvragen

Een vrijblijvende offerte aanvragen voor uw eigen behangwerk? Wij doen graag een aantrekkelijk voorstel.

Offerte aanvragen

Moeite met kiezen?

Wij helpen u vrijblijvend op weg

Onze medewerkers helpen u graag bij de keuze voor de juiste behangsoort

Neem contact met ons op

Inspiratie opdoen?

Bekijk gerealiseerde projecten

Ideeën opdoen voor uw eigen behangwerk. Neem een kijkje in onze projecten.

Naar onze projecten

Formulier: